whyayefrida

Avreise

 • Publisert: 13.08.2015, 23:50
 • Kategori: Dyrevern
 • Hallo! 

  Den endelige dagen, begynte kvelden før. Mamma, pappa, John, Vilde og jeg tok buss/tog fra Skien 21.25 og kom på Gardemoen 00.50. Jeg hadde da tidligere på dagen sagt ha det til bestefaren min og storebroren min, som flyttet til Hamar på samme dag som jeg flytta til England. Det var så mye mer tårer involvert enn det jeg hadde trodd det skulle bli. Uff, det var ille. Også måtte mamma bare dra meg vekk fra Amigo også, for vi blei nesten seine for å hente Vilde. Det var en dag med masse tårer.  

  I hvert fall når vi kom frem på Gardemoen fant vi ett sted å sitte. Og der satt vi helt til det ble liv på flyplassen. En utvekslingselev jeg har prata med ringte meg og sa at de var på Gardemoen rundt 05.00 tiden. Jeg hadde ikke sovet noe i det hele tatt så var temmelig overtrøtt, Vilde var kvalm og John bare var der egentlig, haha. Jeg hadde perioder på flyplassen hvor jeg begynte å gråte sånn skikkelig, men når vi skulle ta farvel med familien tok det helt overhånd. Det var sykt ille, men forhåpentligvis så blir alt dette verdt det. 

  Når vi kom oss gjennom tollen var det bare en time igjen til vi måtte gå til gaten vår, takke være meg, som ikke ville si ha det til familien og Vilde, som jeg garantert ikke ser på 10 mnd. Jeg hadde kjempemye uflaks når vi sjekka inn.  Først ble bagen min ble sjekka i tollen, så jeg holdt igjen noen utvekslingstudenter, så revna bagen min, så jeg måtte bære den hele tiden og flyet var 55 minutter forsinka. Jeg hadde ikke sovet noe ting så var klar til å legge meg jeg, men endte opp med å spille kort og snakke med de andre utvekslingsstudentene i noen timer. Den siste tiden av flyturen prøvde jeg å sove, men fikk ikke ligget noe godt i det hele tatt, så sov egentlig ikke noe særlig og det samme var på bussen fra Heathrow til Winchester, som jeg er på camp nå.

  Skal legge ut bilder og oppdatering på hvordan campen er, men har ikke sovet på alt for mange timer så skal legge meg nå før jeg dør. LOL!

  Natta!!

  #utveksling 

 • Publisert: 13.08.2015, 23:50
 • Kategori: Dyrevern
 • 2 kommentarer
 • Pels er innafor! Since when?!?!?!

 • Publisert: 10.07.2015, 04:51
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei, vet jeg ikke har skrevet noe i det siste ang. utveksling, men skal lage et innlegg snart om vertsfamilien min.

  Men grunnen til at jeg skriver ett innlegg nå er egentlig fordi jeg er kjempe provosert. Var på facebook klokka 4 om morgen som vanlig... Også kom jeg over en artikkel fra NRJ hvor det stod "Er det greit å bruke pels igjen?" og jeg som er dyreelsker og hater når folk bruker pels klikka meg selvfølgelig inn på denne linken. Artikkelen var hovedsakelig om at Karl Langerfeld nylig feiret 50 år som designer for Fendi. Så under haute couture-uka i Paris var det så og si nesten bare pels å spore på catwalken hans. Selvfølgelig var det mange som reagerte på dette, men det er også mange som støtter han og mener som han selv at "Det å bruke pels under klesproduksjon er det samme som å spise kjøtt." Noe som provoserte meg noe helt sinnsykt. Folk vet at dyr blir mishandlet, og spesielt når det kommer til klesproduksjon av pels. Vi vet at reven og minken blant annet lever i kjempesmå bur, de lever i de kjempesmå bura med så åpne sår at du kan se inn til beinet demmes og at kjøttet på dem henger ut, uten at de får noe behandling. Vi vet at de avler de opp for å få fler, så vi så senere kan bruke det til mote! Vi vet at seler blir skinnet levende! Problemet vårt er at vi ikke vil innse det! Folk som driver med pelsgårder eller mishandler dyr i det hele tatt er så forbanna tette og kan ikke skjønne at dyra er som mennesker. Hvordan kan et menneske klare å ha dette som en jobb?!? Stappe rør i kjeften og ræva på et dyr, for så å drepe de med elektrisitet for at pelsen ikke skal bli ødelagt. Hvordan kan man jobbe med det også leve med seg selv i tillegg?!?! 

  Det som provoserte meg aller mest med dette innlegget var at det var en slags avstemning på slutten hvor det stod spørsmålet var "Er pels innafor eller helt utafor?" Helt ærlig så trodde jeg at "helt utafor" vil "vinne" overlegent. 

  Innafor! - 48,6% 197 stemmer.    

  Helt utafor! - 43,5% 176 stemmer

  Bryr meg ikke! - 7,9% 32 stemmer

  Det er kjempebra at det er så mange i mot, men at det er såpass mange som syntes det er greit og at noen folk rett og slett driter i det er ikke greit!

  Jeg prøvde å laste opp noen bilder, men fikk ikke lasta de opp. Litt glad for det, men skulle ønske folk virkelig kunne se hvordan det er! Dere kan se noen bilder på "Forby pelsdyroppdrett". De kunne selvfølgelig lagt ut enda verre bilder enn det de har gjort, men du får et lite innblikk på hvordan det er. Og de legger sikkert ikke bilder ut fra de verste pelsoppdrettene.

   

  Hvis du vil lese innlegget fra NRJ klikk --> her <--- 

   

   

   

                                                                        

 • Publisert: 10.07.2015, 04:51
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • hits