whyayefrida

Avreisemøte 25. april

 • Publisert: 25.04.2015, 22:12
 • Kategori: Preparation
 • Hallo!

  I dag var jeg da på avreisemøte. Det stod på "invitasjonen" at den skulle være fra 13-18, men vi ble ferdig 17.15 helt greit egentlig. Vi dro fra hotellet litt etter 10, så vi gikk litt rundt først. Jeg hadde ikke sett på værmeldinga så jeg hadde på meg noen joggesko som "puster" så de er veldig luftig og er et veldig tynt stoff på toppen. Så ikke lenge etter vi hadde dratt var skoa og sokkene mine våte. Jeg kjøpte et par vans, sokker og regnjakke så fikk skifta fort. Nå som jeg endelig har kjøpt regnjakke er jeg klar for England ;P Vi stakk også innom MONKI, elsker den butikken, også tok vi en SUBWAY og før vi visste ordet av det var på vei til møtet. 

  Jeg har snakka med ei jente som også skal på utveksling neste år så vi planla at vi skulle møtes i dag. Noe vi gjorde som var kjempekoselig. Virka som foreldrene våre også kom ganske godt overens. 

  Men møtet. Det var både elever som skulle til USA og Storbritannia, og siden det var flest USA elever der, for det er det mest populæret, var alt veldig basert på USA. Men vi ble kjent med EF staffet i både Storbritannia og USA, Ole Kristian fortalte om programmet, fortalte hva vi kan gjøre for å få det beste ut av utvekslingsåret vårt, han svarte også på typiske spørsmål og om vi hadde noen spørsmål så svarte han også på de. Det var også to ambassadører der som fortalte om sitt utvekslingsår. Det var Silje som var i Alabama og Daoud som var i Wales. Helt på slutten ble USA elevene og Storbritannia splittet for å gå med ambassadørene som hadde vært på utveksling i USA og Storbritannia. Når vi dro måtte vi skrive under på at vi har vært på møtet også fikk vi en bag, som vi skal bruke som håndbagasje. Vi fikk den siste preparation guide boken, men jeg fikk fra Irland så må få den som gjelder England. 

  Etter møtet stakk vi bare til Oslo S og spiste Peppes før vi somla oss tilbake til hotellet. Så sitter bare på rommet nå og skal til å lese, eller se på netflix LoL.

  Bilde er tatt av pappa fra vinduet av hotellrommet vårt. Også er de to øverste bildene av Sophie og meg. Og mamma og meg på det nederste, var veldig glad for ny jakke. Mamma skulle til å vise peace tegn, men hun rakk det ikke:P 

     
  Og dette er da det vi fikk på møtet:) En t-skjorte, en bag, guide book, passholder med info., og noen papirer.

  Det er en konkurranse som blir holdt på instagram og både Sophie og jeg deltar så lik gjerne bildene på instagram xD (Spohie er tagga) ---> her <----

             


  Preikasss xD

   

 • Publisert: 25.04.2015, 22:12
 • Kategori: Preparation
 • 0 kommentarer
 • Oslo

 • Publisert: 25.04.2015, 00:11
 • Kategori: Preparation
 • Hallo!

  Jeg er nå i Oslo med mamma og pappa for vi skal på avreisemøte i morgen. 

  Etter jeg var ferdig med norsktentamen på skolen i dag dro jeg til Vilde, venninna mi, for hun bakte og jeg ville ha cupcake. Ikke lenge etter måtte jeg hjem og pakke ferdig før vi tok buss til Larvik så tog til Oslo S. Når vi kom fram gikk vi rett til hotellet slappa av en times tid før vi dro ut for å spise. Vi gikk rundt en stund, for jeg ville ha pizza eller hamburger. Vi endte opp på en restaurant/bar og tror det var bursdag der, for det kom mange som hadde med kake også satt de i en stor klynge ved veggen. Det var til og med en baby der som ikke kunne vært mer enn et par timer gammel. Bestillingen var tydeligvis litt vanskelig, for jeg fikk kun vårruller. Planen var at vi skulle dele vårrullene, men hun trodde jeg bare skulle ha vårruller så mamma var snill og delte hamburgeren og pommes frites sin med meg. Møtte til og med kusina mi som jeg ikke har sett på 3 1/2 år så det var koselig. Så sitter egentlig bare på rommet nå og ser på TV. 

   nanite :*

 • Publisert: 25.04.2015, 00:11
 • Kategori: Preparation
 • 0 kommentarer
 • Søknadspapirer

 • Publisert: 19.04.2015, 12:17
 • Kategori: Preparation
 • Hallo!

   Jeg vet at før jeg søkte ville jeg vite så å si alt det var å vite om søknadsprosessen. Så jeg skrev så godt og nøye jeg kunne, men det er over ett år siden jeg fylte ut søknaden selv så skrev egentlig bare fra ef siden min.   

   Ikke lenge etter du har blitt akseptert inn i programmet vil du motta en del papirer som skal bli fylt inn innen 14 dager.  Du skal fylle ut en del papirer, men etter du har fylt ut alt og sendt det inn får du din egen bruker på my.ef.com. (hvis du søker med EF) Der blir alle papirer sortert så det blir enklere for deg og de på EF å finne det de trenger.
  Hva de innebærer  -  Hvem som skal skrive

  -          Quick reference sheet  -  Blir skrevet av både deg og intervjuer

  -          Student information  -  Deg       

  -          Family Information  -  Deg

  -          Program and school information  - Deg       

  -          My community  - Deg

  -          Personal Profile  -  Deg

  -          Activities and interest  -  Deg

  -          General information  -  Deg

  -          Student Health Summary  -  Deg. Ja/nei spørsmål

  -          Essay during interview  -  Blir skrevet på intervjuet.

  -          Academic transcript  -  Lærer

  -          (Summary of student interview)  -  Intervjuer

  -          Letter of recommendation  -  Lærer

  -           Certificate of health - Lege

  -          Rules and regulations  - Kun lesing og underskrift av deg og dine foresatte.

  -          Your community - Deg

  -          High school information - Deg

     -          Pass   - Skanne pass 

          Certificate of Health  - Legen din har allerede skrevet det. 

   

  Det kan hende at det ikke ser sånn ut på my.ef siden lenger, for den har forandret seg veldig mye i det siste. Men regner med at det er dét du må fylle ut og at de ikke har forandra det noe særlig.

  ....... Håper det hjalp i hvert fall litt.

         Preikas A

 • Publisert: 19.04.2015, 12:17
 • Kategori: Preparation
 • 0 kommentarer
 • Intervju

 • Publisert: 14.04.2015, 19:53
 • Kategori: Preparation
 • Hallo!

  Dette er min opplevelse fra intervjuet med EF. Hvis du ikke har lyst eller interessert i å lese hvordan det var, så legger jeg noen stikkord i bunn av innlegget av hva intervjuet går ut på:)

  Jeg skulle møte Githa, hun som skulle intervjue meg, på en cafe i Skien hvor vi skulle ha intervjuet. Jeg hadde med meg både mamma og pappa så de skulle få vite litt mer de også. Når vi fant Githa introduserte vi oss for hverandre og ble litt kjent. Hun fikk vite at mamma er Engelsk, da trodde hun automatisk at jeg kunne flytende Engelsk og at vi snakka Engelsk hjemme, noe vi ikke gjør. Hun fikk også vite hvorfor jeg har lyst til å dra på utveksling. Hun spurte meg hva brødrene mine syntes om at jeg skulle på utveksling, og for å være ærlig har jeg vært ganske egoistisk og ikke spurt de hva de syntes om det, så jeg sa bare at de gleda seg til å bli kvitt meg.

  Etter at hun hadde snakka litt med mamma, pappa og meg og fikk vite mer om oss skulle hun snakke med meg alene. Jeg var ganske nervøs og skjelven og glemmer som regel alt og bare fomler med ord. Githa var veldig hyggelig og jeg tror hun så jeg var nervøs, for hun var veldig rolig når hun snakka med meg og hun så interessert ut i hva jeg hadde å si. Hun forklarte til meg at hun skulle stille meg noen spørsmål på engelsk sånn at hun kunne høre om det var noe jeg kunne klart meg i England med. Spørsmålet hun spurte meg var hva den siste boka jeg hadde lest het og hva den gikk ut på.                         I og med at jeg hadde søkt på nettet hva de mest stilte spørsmålene var, og fant ut at det var populært å fortelle om den forrige boka vi hadde lest, så da satte jeg i gang å lese "The Fault In Our Stars" av John Green, følte ikke at det hadde vært helt greit å begynne å fortelle hva "Fifty Shades Of Grey" handla om. Jeg begynte å fortelle om den og hun virka seriøst interessert i hva boka handla om, fordi hun hadde barn rundt min alder og hadde lyst til å råde dattera si til å lese den. Det at hun virka interessert i hva boka handla om og hva jeg sa, hjalp veldig, jeg følte ikke at hun bare var der for å dømme meg for engelsken min, men det føltes litt som om jeg skulle snakke med noen i familien eller bekjent om en bok jeg leste. Etter at jeg hadde fortalt om det spurte hun hvorfor jeg ville på utveksling og hvorfor England.

  Etter det var svart fikk jeg beskjed om at jeg skulle skrive ett essay til vertskapsfamilien min, skal tro øynene mine poppa ut av hodet på meg. Jeg trodde jeg hadde undersøkt alt jeg skulle vite om intervjuet, jeg visste jo ikke hvordan jeg skulle skrive ett essay. Jeg fikk 15-20 minutter på meg til å skrive essayet. Jeg var frustrert over at jeg ikke visste at jeg skulle skrive et essay eller hvordan jeg skulle skrive det, så jeg bestemte meg bare for å skrive noe.

  Hva det stod på arket jeg fikk.
  Etter mamma og pappa dro foregikk alt på Engelsk. Etter at jeg hadde skrevet alt og mamma og Githa kom tilbake, så hun fort gjennom hva jeg hadde skrevet. Da hun pakka sammen sakene sine sa hun at det så ganske bra ut og det så positivt ut for meg, men siden jeg er såpass usikker og stiller spørsmål til alt, var jeg fortsatt i tvil.

  Helt til 2-3 uker senere hvor telefonen til mamma ringte og det stod EF med store bokstaver. Jeg løp opp med telefonen til mamma. Pappa og jeg stod spente rundt henne, jeg måtte til og med gå vekk fordi jeg var så redd. Før de sa om jeg var kommer inn eller ikke spurte de om hvordan jeg syntes det hadde gått på intervjuet, jeg viste tommel ned, men pappa sa at mamma skulle si det gikk greit, så hun endte opp med «det gikk greit, men hun var ganske nervøs». Han spurte også om jeg hadde noen 2'ere på karakterkortet mitt, og siden jeg ikke hadde det så sa han at jeg var kommet inn på utveksling. Pappa hadde forsvunnet innen den tida, så når mamma viste tommel opp løp jeg inn til pappa med tårene trillene, klemte han og sa at jeg var kommet inn.

  STIKKORD

  -Bli litt kjent.

  - Bli stilt noen spørsmål på engelsk. For meg skulle jeg fortelle om den forrige boka jeg hadde lest.

  - Skrive ett essay som skal bli gitt til vertskapsfamilien din.


   Preikas ♥

    

   

      

 • Publisert: 14.04.2015, 19:53
 • Kategori: Preparation
 • 0 kommentarer
 • Om meg

 • Publisert: 08.04.2015, 21:53
 • Kategori: hverdag
 • Hallo! 

  Jeg heter Frida Pybus Sollid er født i 98 og bor i Skien, Telemark. Jeg er oppvokst i Skien sammen med mamma, pappa, storebroren min, tvillingbroren min og hunden vår som vi fikk i 2010. 

  Hovedsaken for at jeg blogger er fordi jeg skal på utveksling året 15/16. Jeg vil oppdatere venner og familie, men jeg vil også at fremtidige utvekslingsstudenter skal kunne se litt hvordan det er å dra på utveksling. Jeg har i hvert fall følgt mange blogger og maila med mange. Jeg har til og med møtt opp med ei som var der i 12/13.

   

  Hvis det er noe du lurer på kontakt meg gjerne på mail: fpybus@msn.com 

  Håper dere liker bloggen og at dette ikke var helt bortkasta tid😋

 • Publisert: 08.04.2015, 21:53
 • Kategori: hverdag
 • 0 kommentarer
 • hits