whyayefrida

Gratulerer med dagen

 • Publisert: 17.05.2015, 23:16
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • Hallo og gratulerer med dagen!

  I år er det første gang jeg ikke har måttet gå i 17 mai tog, måtte ikke på ungdomskolen, men ble tvunget. Men siden Valentine er her måtte jeg gå, så jeg dro like så godt med meg Vilde. Vi måtte være på skolen 09.30, men toget gikk ikke før 10.00. Når vi kom ned til rådhusplassen var vi helt bakerst, så vi gikk til den gamle læreren og prata med henne. Jeg måtte bruke høye hæler, for bunaden min er alt for lang, så det var regne selvmord for beina mine. Så Vilde og jeg hoppa ut av toget før det var ferdig, så vi mista Valentine. Vi stakk en tur innom Tullis og kjøpte noe å drikke med Armand, vennen til Vilde, før vi møtte Valentine i en rundkjøring. Siden broren min var russ så vi på russetoget og plukte russekort. Vilde og jeg hadde konkurranse om hvem som kunne få flest russekort. Jeg vant med 7!!! Filma hele russetoget og vi virka helt gale :'D 

  Vi dro hjem etter russetoget og grilte. Mamma og pappa lot oss ta med høytalerne mine ut, så vi spilte full guffe. Vi fikk slappe av i ett par timer før vi dro til byen, for å se på borgertoget. Det var så langt at de som starta hadde kommet rundt før de siste hadde i det hele tatt begynt å gå. De måtte vente i hvert fall 10-15 minutter før de kunne gå inn til "mål". Vi skulle på bakkestranda med alle de franske elevene etter borgertoget, men jeg orka ikke så skulle bare gå hjem. Halvveis hjemme fikk jeg en melding av Valentine hvor hun sa hun var alene i rundkjøringa, for de hun hadde vært med hadde dratt hjem for å skifte. Så jeg måtte snu og følge henne til Bakkestranda, og ble værende der i 20-30 minutter. 

  Når jeg kom hjem hadde vi fått besøk av naboen. Mamma, pappa og naboene var ute å snakke mens bikkjene våre lekte sammen. Jeg var ute med dem en stund, men har ikke vært i form i dag så gikk inn. Fant ut at jeg har fått feber også har jeg veldig vondt i halsen. Så sitter og drikker te nå, vet ikke om det hjelper da. 

  Skal prøve å få lagt ut et "bildedryss" innlegg fra besøket av Valentine, men som jeg har sagt ble jeg trukket opp til matte eksamen som er 26 mai så må konsentrere meg om den. Jeg har også en hel haug med prøver til uka så tror ikke jeg kommer til å få gjort det før etter tirsdag neste uke, i hvert fall. 

  Like før russene kom.

  video:video1431897145

  Ble ikke så tydelig, for hadde ett tre i veien, men måtte filme Skiensrussen!!! :P

   

  Men nå er jeg helt utslått så skal legge meg etter teen min. Natta

 • Publisert: 17.05.2015, 23:16
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • 1 kommentarer
 • Oslo

 • Publisert: 16.05.2015, 00:22
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • Hallo!

  Vi var på skolen i dag 07.40 og dro 08.00 med buss til Oslo. Vilde bor hos meg mens Valentine er her, så hun fikk lov til å være med til Oslo. I og med at hun bare var gjest fikk hun og ei annen beskjed om å gå på bussen først. Du kunne se skrekken i øyene våres, Vilde snudde seg tilbake til meg fler ganger som en dramatisk film. Jeg var en av de siste som kom på bussen, så kjente mobilen vibrere konstant i lomma med panikk meldinger av Vilde, men vi fant hverandre fort igjen.

  Vi ankom Operahuset tidligere enn forventet så vi fikk gå på operataket. På vei ned følgte jeg ikke med så jeg holdte på å tryne skikkelig. Vi fikk en omvisning av Operaen, og dette første gangen jeg har vært der så jeg fikk lyst til å komme tilbake for å dra på balletten. Når det nærma seg 12 skulle vi til Vigelandsparken for å spise lunsj. Jeg har aldri vært der heller. Etter å ha gått rundt en liten stund satte alle seg ned på grasset og hadde picnic. Etter en times tid dro vi til nasjonal galleriet, og gjett hva, har aldri vært der heller. Som du skjønner er jeg ikke så veldig ofte i Oslo, i hvert fall ikke på museumer. Etter nasjonal galleriet fikk vi to timer for oss selv, så da stakk vi selvfølgelig innom Monki. Vi stakk også innom Nobels Fredssenter. 

  På vei hjem viste franskmennene hvor mye energi de har. De sang og skrek nesten hele veien hjem. Vi stoppa i Tønsberg for å spise pizza, og når vi dro hadde franskmennene like mye energi. Heldigvis gikk en av elevene bak og spurte om de kunne roe seg litt ned, for vi var alle slitne. Så de siste 45 minuttene var rolige med lav musikk spillende. 


  Panikk meldingene Vilde sendte meg

  Sinnataggen :O

  Vi fikk til og med en ny venn. Fant ut at det er fetteren til ei i klassen min :P

  Blei nesten ikke bilsyk whoop whoop

  Hasta La Vista 

 • Publisert: 16.05.2015, 00:22
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • 1 kommentarer
 • Mølen og Brevik

 • Publisert: 15.05.2015, 00:13
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • Hallo!

  Ja, planen som ble lagt i dag gikk rett ned i dass. Det eneste vi gjorde som var planlagt var Brevik. Vi fant ut før vi skulle til Jomfruland at vi var for seine til å ta ferja, og at den ikke skulle gå før klokka seks igjen. Vi fant ut at taxibåt kosta 700 kr per vei så det var ikke et alternativ en gang. Vi fant ut at det ikke var så fint vær i Kragerø, så vi stakk til Mølen i stedet. Men vi stakk en tur innom Nevlunghavn først. Hadde helt glemt hvor fint det var der. 

  Når vi kom til Mølen møtte vi noen av de franske studentene, og flaks for oss var det vennene til Valentine. Vi satte oss ned til de etter vi hadde spist og ble kjent med de norske jentene. Vennene til Valentine hadde gått en tur så vi bestemte oss for å prøve å finne dem. Enklere sagt enn gjort. Det var fem franske studenter der med Valentine. To av de er venner med Valentine og to av de vet jeg ikke helt hvor kom fra. Men vi fant i hvert fall de da, så etter en stund ga vi opp på å  finne de så vi skulle gå tilbake. Vi tenkte ikke på at vi hadde med Amigo, så i stedet for å gå rundt fjellet gikk vi ned en bratt skråning med steiner. Vilde og jeg endte opp med å løfte Amigo ned skråningen hvor jeg holdt han først, ga han til Vilde og så at Vilde ga han til meg når jeg var nesten nede igjen. Det gikk heldigvis greit da. Ikke lenge etter vi satte oss ned kom vennene til Valentine. De koste litt med Amigo før alle tre forsvant og ikke kom tilbake på en stund. Men vi ble underholdt av familien til hun ene norske, for de hadde tatt med seg drage. Var livredd for å få den i hodet. 

  Etter Mølen stakk vi til Brevik for å kjøpe is. De har verdens beste is der, og det er bare så koselig der. Vi satt ved vannet (selvfølgelig) og spiste isen. Amigo fikk restene av isene til både Valentine, Vilde og meg, så han var temmelig fornøyd. Det var noen svaner der som freste noe helt sykt på oss, så vi endte opp med å trekke oss noe helt sykt unna. Pappa gikk for å ta noen bilder mens vi jentene ble bare sittende. Det var noen gutten der som skulle til å mate svanene kjeksen fra isen, og det så ut som om han ikke skulle slippe den, men la svanene ta den fra hånda hans, men han slapp den. Når pappa kom tilbake dro vi til Ibsen Venstøp. Vi skal dit egentlig på Lørdag, men vi får besøk av familien vår fra England, så vi fikk lov til å få halve dagen fri hvis vi dro til Ibsen Venstøp. 

  Når vi kom hjem spiste vi kjøttkaker og hadde filmkveld hvor vi så på Pitch Perfect 👍🏼

  I morgen skal vi være på skolen klokka 08.00 for å så dra til Oslo. Læreren vår ringte heldigvis tidligere i dag og sa at Vilde kunne være med til Oslo. Så i morgen drar vi til Oslo og kommer ikke hjem før 22 tiden. Gruer med litt til å kjøre gjennom Siljan. Svingete veier er ikke helt min kopp te... Men, men det får gå som det går :)

   

  vi fikk spilt litt kort før vi dro i dag, og til og med broren min joina.

    


  Må stå opp om noen timer så natta!

 • Publisert: 15.05.2015, 00:13
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • 2 kommentarer
 • Besøk fra Frankrike

 • Publisert: 14.05.2015, 00:50
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • Hallo!

  For noen måneder siden spurte fransklæreren vår om en av oss elevene kunne la ei fransk jente bo hos oss en uke, fra 12 - 18 mai. Jeg og to andre sa at vi kunne ha henne boende hos oss. Det endte opp med at hun skulle bo hos meg. Hun kom 20.30 i går kveld. Når vi kom hjem fra togstasjonen gikk vi en tur med Amigo, spilte kort og spiste kveldsmat.

  I dag har Valentine vært med meg på skolen. Og det var en dum dag å være med på, for klassen vår ble trekt til matte eksamen :S Nesten alle grein LOL. Vilde var snill å kjøpte trøste mat til meg når hun hørte jeg kom opp i matte. Vi hadde en buffé/lunsj, og siden de franske studentene egentlig er på besøk i 2 klasse kjente jeg ingen, men jeg overlevde. Alle rundt meg snakke fransk, så fikk litt i fleisen hvordan Valentine har hatt det i dag, men jeg måtte klage til noen at jeg var trukket opp i matte 

  Vi kom hjem litt etter 15 så vi satte oss bare ned og skulle se på Pitch Perfect, men det tok hundre år for den å lade så vi begynte å spille Ghost mens filmen lada. Filmen tok så lang tid at vi aldri fikk sett den, for vi spiste middag også skulle Vilde ta vaksine og Valentine og jeg skulle i bursdag til ei jente i klassen min. Det har vært sol og regne i ett i dag så vi var litt usikre på om vi kunne grille på Bakkestranda, men vi tok sjansen siden det var opphold. Så vi var på Bakkestranda en liten stund før vi dro tilbake til Emma, bursdagsbarnet. Emma er halvt fransk og norsk og flytta til Norge for å starte på videregående her. Tror Valentine syntes det var litt godt å kunne prate fransk igjen. Hos Emma spiste vi kake, snakka og så på film. Når pappa henta oss stakk vi innom for å hente Vilde og la oss nesten med en gang vi kom hjem. Eller jeg sitter å skriver mens Vilde og Valentine ligger og sover.

  Planen for i morgen er Kragerø, Jomfruland (hvis fint vær) også innom Brevik på vei hjem. Krysser fingrene for at den gode is sjappa er åpen selvom det er Kristi Himmelfartsdag. 

   
   Første kveld Valentine var i Skien. Valentine, meg og Vilde

  Trøste maten Vilde kjøpte til meg. Kjempeglad for maten, men ikke grunnen..

  Klare for bursdag. Temaet til bursdagen var "Flower Power" {. Så det er grunnen for blomsterkranseneC

  Nanite :) 

   

 • Publisert: 14.05.2015, 00:50
 • Kategori: Besøk fra Frankrike
 • 0 kommentarer
 • hits